Pups te koop, kennel, Pups, puppies kennel, Pups, te koop

Noorse goudvink te koop


Interesse? Contacteer ons

Noorse goudvink te koop


Noorse goudvink te koop Noorse goudvink te koop

Naam: Noorse goudvink te koop

Animals-Express: Noorse goudvink

  

Hier vindt u meer info over oorsprong, karakter, verzorging, grootte, gewicht, prijs en beschikbaarheid van deze vinken. 

 

Wenst u een Noorse goudvink aan te kopen, lees dan onderstaande informatie aandachtig.

 

Nederlandse Naam: Noorse goudvink

Latijnse Naam: Pyrrhula pyrrhula


Prijs vanaf: 150€ per stuk 

                    265€ per koppel

                    (bel of mail ons voor de juiste prijs)

 


ALGEMEEN  


De goudvink is een stevige vogel(tje) van ongeveer 17cm dat behoord tot de familie van de zangvogels. Ondanks zijn stevig lichaam en opvallend uiterlijk is dit toch een schuw vogeltje dat een verborgen leven leidt.
De goudvink wordt wel als kooivogel gehouden omdat het ongetwijfeld één van de mooiste zangvogels is. Ze worden door fruitkwekers wel als ‘schadelijk’ beschouwd, omdat ze zich soms voeden met de bloemknoppen van de fruitbomen.

Er is een duidelijk verschil tussen beide geslachten.
Het mannetje heeft een zwarte kopkam en kin. Ze hebben een zwarte zware snavel. De bovenzijde is blauwgrijs, de stuit wit, de vleugels zwart met een witte dwarsstreep. De onderzijde rozerood als ook de zijkant van het kopje.
Het vrouwtje is aan de bovenzijde donkergrijsbruin, aan de onderzijde rozebruin als ook rozebruin op de zijkant van het kopje.
De jongen zijn als de poppen maar hebben een bruinere kop.
Ze leven in paren maar ook dikwijls in families en soms ook in kleine groepjes. Er bestaan ook al verschillende mutaties bij deze vogels.

 

HUISVESTING


De goudvink is een gemakkelijke en zeer geliefde volièrevogel die zelfs samengehouden kan worden met andere vogels. Hou ze wel in paartjes. Zelfs meerdere paren goudvinken samen behoren tot de mogelijkheden. Zorg er enkel voor dat ze een vorst- en tochtvrij nachtverblijf ter beschikking hebben. Ze hebben een voorkeur voor half open nestkastjes waar het popje 4 tot 5 eitjes zal leggen die enkel door het vrouwtje bebroed zullen worden. Het broeden zelf duurt maar 12 dagen en de jongen zullen uitvliegen na zo’n 15 dagen.


VOEDING


Als voeding geven wij onze goudvinken een mengeling voor vinken aangevuld met insecten/universeelvoer. Ook geven we af en toe ook een portie eiwit/krachtvoer en gekiemde zaden waar ze zot van zijn. Vooral na het uitkomen van de eitjes is het belangrijk om de goudvinken extra dierlijke eiwitten te geven. Dit kan door zowel een commercieel voorbereid product, maar evengoed kan dit door het geven van buffalowormpjes, meelwormen, ...  Wees hier ook correct in, daar een teveel aan extra dierlijke eiwitten kan het gebeuren dat ze de jongen laten liggen en aan  een volgend nestje beginnen. Zorg er ook voor dat ze dagelijks vers water krijgen en een badgelegenheid waar ze dol op zijn.Heeft u verder nog vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren via onderstaande gegevens:

Telefoon nummers:
 02/466.50.44

E-mail:
 dieren@animals-express.com

Wegbeschrijving:
 Zie hier hoe u ons het best kunt bereiken. 
© Copyright 2014 | Pups te koop, kennel, Pups, puppies kennel, Pups, te koop|chiots a vendre, chenil, Úlevage propre|puppies for sale, kennel, pups for sale | Realisation: Abusol | Sitemap | All rights reserved
 
 
Privacy Policy|Honden|Katten|Kennel|Puppies|Puppies te koop|Puppy kennel|Pups|Pups te koop